Just nu kanske du sitter och surfar med en kopp kaffe och har hittat till just denna sajt. Du kanske dessutom är från Finland eller Sverige. Att dricka kaffe är nämligen som allra störst i hela världen i dessa två nordiska grannländer. På denna sajt hittar du en samling av artiklar med bland annat information och fakta om kaffedrickandet och dess historia. Förhoppningsvis kan du lära dig något nytt på sajten medan du njuter av din kopp. Visste du exempelvis att kaffet kom till Sverige redan under 1600-talet eller att de främsta odlingarna finns i Sydamerika och Asien?

Eller du kanske tillhör skaran av tedrickare i stället. Då är sannolikheten något större att du är av brittiskt ursprung. Oavsett om man föredrar kaffe eller te finns det gemensamma saker kring båda dessa drycker. Det är ofta något som är i fokus vid rasterna på arbetsplatsen eller något som du kan ta det lugnt tillsammans med efter en hektisk dag.

Kaffe och te är naturliga inslag i vardagen för många men få kanske känner till varför man började dricka te från början. Eller vad vi det idag finns för huvudsakliga tesorter. Du kanske är mer intresserad av att veta hur det går till när kaffe framställs? I så fall har du hittat till precis rätt sajt.

Dessa älskade varma drycker är dock inte bara något som behöver stå helt ensamt vid servering. Därför har denna sajt också samlat diverse tips på tillbehör som kan förstärka upplevelsen av exempelvis kaffe- eller tekoppen.