Tillbehör till te och kaffe

accessories-for-tea-and-coffeeVisst är det gott med en riktigt god kopp kaffe eller te, men för att resultatet och känslan ska bli riktigt bra krävs det att du har de rätta tillbehören. Det finns mängder av olika tillbehör att välja bland och här gäller det att hitta favoriterna.

Tillbehör till te

Te är en alldeles förträfflig dryck att inta både i sociala sammanhang och när du bara vill ta det lugnt hemma i soffan. Det första självklara tillbehöret handlar om förvaring: hur ska du förvara ditt goda te så att det håller dig länge? I en teburk, förstås! Det finns många olika teburkar att välja bland, både vad gäller storlek, färg och motiv och de flesta är gjorda av plåt. Det viktiga här är att burken sluter tätt när du stänger den, så att aromerna hos teet bibehålls.

En riktigt fin tekopp är väl sedan inte helt fel? Tekoppar finns i alla möjliga storlekar och utföranden för att tillgodose alla tänkbara behov. Det är inte helt ovanligt att man specialbeställer en tekopp med eget, valfritt motiv som också är en uppskattad present. För att teet ska ha någonstans att dra behöver man förstås också en tesil av någon form.

Tillbehör till kaffe

Riktigt gott kaffe förvaras på rätt sätt och tillreds också på rätt sätt. En bra och tät kaffeburk är en utmärkt början, men tänk också på att det blir allra bäst om du förvarar ditt kaffe i frysen där det inte oxideras. Allra bäst blir kaffet om det är helt nymalt, detta är verkligen godis för den som gillar kaffe. Har du inte redan en kaffemaskin med inbyggd kvarn kan du med fördel köpa en separat kvarn. Plocka fram kaffebönorna ut frysen, stoppa dem i kvarnen och kör! Detta är en bra grundförutsättning för gott kaffe. Som tillbehör kan man också köpa ett snyggt kaffemått i silver, samt – om du har en espressomaskin med manuell hantering – en s.k. stamp som du använder till att pressa ihop det malda kaffet.

Bra Kaffe är som för en snusare bra och billigt snus

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *