Unna dig en god kopp te!

teaPrecis som kaffe är te en social dryck, som vissa väljer när det är dags för fikastunden på jobbet. Det är också många människor som tar sig en varm kopp te på kvällskvisten för att varva ner efter dagen – eller helt enkelt för att man behöver värma sig lite. Oavsett anledning är te en mycket populär dryck som många föredrar framför kaffe.

En gammal tradition

Tedrickande är en tradition som funnits i flera tusen år. Drycken kommer ursprungligen från Kina och till en början drack man sitt te av medicinska skäl. Under 1500-talet kom te till Europa med portugisiska präster och köpmän från Kina. I Storbritannien blev tedrickande populärt under 1600-talet och tebladen kom att odlas i de brittiska kolonierna. Te blev en populär dryck i större delen av världen och idag finns det massor av olika varianter att välja bland i butikerna.

Olika sorters te

Huvudsakligen finns det tre olika sorters te: svart, grönt och rött. Det finns andra varianter än dessa, men det är ofta mellan de här sorterna man står och väljer i butiken. Det som många tittar efter som skillnad mellan det svarta, gröna och röda teet är halten av koffein. Väljer man ett svart te får man en sort med en ganska stor dos koffein, medan det gröna innehåller avsevärt mindre – och det röda knappt något koffein alls. Den som har svårt att somna på kvällen efter en kopp kaffe gör med andra ord rätt i att titta efter något annat än svart te. Sedan finns det teer som sägs fungera på ett rogivande sätt; kamomillte ska vara lugnande och rekommenderas att ta strax före sänggående om man så vill.

Ett oändligt antal smaker

Det riktigt traditionella teet är olika varianter av Earl Grey, men idag finns det mängder av olika smaker att tillgå. Oavsett om du vill att ditt te ska smaka jordgubb, citron, lakrits, fläderblom eller mango så finns det smaker som tilltalar alla.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *